Miten synnyttää oma tai toisen motivaatio? Siinäpä vaikea kysymys, johon niin työelämässä johtajat ja esimiehet, urheilussa valmentajat ja vetäjät ja terveydenhuollossa lääkärit ja psykologit kuumeisesti koittavat keksiä lisää vastauksia. Motivaation nimittäin liittyy jokaiseen aihealueeseen elämässä, niin omasta itsestänsä fyysisesti huolen pitämiseen kuin menestymiseen.

Mitä on motivaatio

Motivaation takana ovat erilaiset motiivit. Miksi joku tekee, mitä tekee. Motiivit ovat tarpeita. Motivoidut tekemään ruokaa, koska motiivisi on tarve. Tarve täyttää maha, koska sinulla on nälkä. Tarpeena voi olla esimerkiksi kylmyys. Motivoidut kävelemään kauppaan sisään ja ostamaan itsellesi uuden untuvatakin, siksi koska sinulla oli kylmä. Ja tarpeesi oli saada itsesi lämpimäksi. Työelämän yksi motivaatio on saada rahaa. Koska sinulla on tarve saada ruokaa ja katto pään päälle, silloin tarpeenasi on tienata niihin rahaa ja työelämässä sitä tienaa. Tosin työelämässä suurin motivaatio ei todellakaan ole raha, vaikka niin usein harhaisesti luullaankin, sillä yksilöiden työelämässä viihtyvyys mitataan paljon syvemmillä ja henkilökohtaisimmilla motivaatioilla. Motivaatio on myös halua. Haluat kuumeisesti läheisyyttä, joten lähdet yöelämään motivaatiosi perässä, vaikka et oikein edes viihtyisikään. Haluat näyttää vanhemmillesi pärjääväsi hyvin, joten halusi perässä motivoidut ostamaan uuden auton, jotta voit esitellä sillä leveämpää elämäntyyliäsi. Haluun liittyvät motivaation lähteet eivät usein ole ihmiselle hyvästä ja siksi niihin kannattaa kiinnittää paljon huomiota, onko niistä enemmän haittaa kuin hyötyä ja jos tulee tulokseen, että niistä on enemmän haittaa, voi koittaa hiljalleen päästä niistä eroon ja keskittyä tarpeiden tyydyttämisen motivaatioihin. Motivaatiot voivat olla joko tiedostettuja motivaatiota tai alitajuntaisia. Niitä on jokaisen syytä miettiä ja pohtia. Niiden syntyperä voi olla missä vain ja ne voivat yhtä hyvin olla erittäin hyviä ja aikaansaavia tai sitten kielteisiä ja tuhoavia.

Oikeanlainen motivaatio tuo iloa

Jos motivaatio on syntynyt ihmiseltä itsestään sisäisestä motivaatiosta, ilman ulkoisia pakotteita tai rangaistuksia tai jonkun toisen tarpeiden ja halujen täyttämisestä, on usein silloin motivaation puolesta toimisesta tuleva ilo ja onnellisuus pitkäkestoista. Ihminen kokee suurta iloa toiminnastaan ja käyttäytymisestään. Parasta motivaatiota on siis sellainen, että ihminen toimii täysin omasta tahdostaan ilman ulkopuolisia palkkioita ja pakotteita. Sisäinen motivaatio kantaa kaikessa tekemisessä reilusti kauemmas kuin ulkoinen motivaatio. Ulkoista motivaatiota synnyttää toisten ihmisen tarpeet ja vaatimukset sekä muut ulkoiset tekijät. Näillä voidaan puhaltaa hieman liekkiä hiillokseen, mutta usein ulkoisen motivaation hiipuessa uutta palkkiota tai pakotteita täytyy luoda jatkuvasti ja tällöin voi joko resurssit tai henkilön henkinen kestävyys asiassa kärsiä lujasti. Pitkäkestoisen motivaation on siis aina tultava sisältä päin, mutten se ei ole terveellistä motivaatiota.

Motivaatio on tunnetta

Motivaatio elää tunteessa. Huonolla fiiliksellä oikein mistään ei ole helppoa löytää motivaatiota. On siis tärkeää, että motivaatiota rakennetaan hyvän tunnetilan päälle. Motivaatiolla kuitenkin pääsääntöisesti haetaan pitkäikäistä ja pysyvää kiinnostuksen tilaa tekemiseen oli se sitten työelämässä tehtävää työtä taikka harrastuksen jatkamista. Urheilijoille motivaation ylläpitäminen on yksi tärkeimmistä tavoitteista ja siksi urheilumaailmasta voikin hakea ja saada paljon hyviä esimerkkejä motivaation ylläpitoon vaadittaviin toimenpiteisiin. Erilaiset kilpaurheilijoiden motivaatiosta kertovat kirjat ja erilaiset elämänkerrat voivat avata jokaiselle uusia väyliä keskittyä ja kehittää omaa motivaatiotansa. Motivaatio voi myös olla lyhytkestoista tilannemotivaatiota, joka esimerkiksi juoksijalle pitää rakentua päähän juuri ennen lähtölaukausta. Jos tilannemotivaatio puuttuu, suoritus ei voi olla täydellinen sillä oma pää ja satakymmenen prosenttinen keskittyminen ei ole siinä, mitä juuri sillä hetkellä tekee. Jos tilannemotivaatiossa ei ole selkeänä tavoitteena ja palona rinnassa voittamista, kultamitalia tuskin tulee.

Kategoriat: Motivaation